Informatie aanvragen

Vraag en antwoord

Wat is het verschil tussen het Klimbos en het Klimpark?

Het Klimbos is toegankelijk voor iedereen vanaf 1.40 meter groot. Dit heeft te maken met de hoogte van de hindernissen. Ons Klimbos is gerealiseerd in het Nationaal Park in Appelscha. Tussen de bomen hangen allerlei hindernissen en tokkelbanen. Alles is dus in een natuurlijke omgeving.

Het Klimpark is toegankelijk voor iedereen vanaf 1.30 meter groot. Op het Klimpark hebben wij grote palen staan met daartussen allemaal hindernissen. Er staat een grote toren waar je vanaf kunt tokkelen. Wij gebruiken het klimpark met namen voor groepen zoals kinderfeestjes, vrijgezellen clubs en schoolkampen. Het Klimpark is beperkt geopend voor de individuele klimmer.

 

Wat kost het

Wij hanteren verschillende prijzen;

- Klimmen in het Klimbos kost € 18,00 p.p. (Als je online boekt krijg je € 1,00 p.p. korting)

- Klimmen in het Klimpark kost € 15,00 p.p. (voor de overige programma's op het klimpark hanteren wij verschillende prijzen)

Is het veilig?

Alle deelnemers krijgen een uitgebreide instructie over het gebruik van de zekersetjes die wij op het parcours gebruiken. Deze instructie gebeurt door een gecertificeerde instructeur. Als de oefenbaan met goed gevolg is afgelegd, ga je pas het echte parcours op. Je bent uiteraard verantwoordelijk voor eigen handelen. Bovendien bestaat het parcours uit een aantal fysiek uitdagende obstakels. De kans is dus aanwezig dat je met een blauwe plek of een schaafwondje terugkomt.

In ons Klimbos werken wij met setjes waarmee je niet los kunt komen te staan, als je éénmaal de trap op bent kan je niet meer loskomen totdat je weer beneden op de grond staat.

Wat moet ik voor kleding aan?

Wij adviseren comfortabele kleding met goede schoenen. Voor je eigen veiligheid verplichten we lang haar in een staart te doen en sieraden als ringen en kettingen af te doen. Wij verstrekken geen kleding. Het is dus verstandig om goede kleding aan te trekken die is afgestemd op het weer. Op het parcours zijn slippers, en instappers verboden.

 

Voor wie is het?

Eigenlijk voor iedereen. Het is erg populair bij volwassenen, kinderen, families, scholen en bedrijven. Maar je kunt ook alleen komen. Je moet alleen openstaan voor een compleet nieuwe ervaring!

Zijn er voorwaarden om te mogen klimmen?

Er zijn 3 voorwaarden:

 1. Lengte:
  • Om in ons Klimpark te kunnen klimmen moet je 1.30 meter zijn. (voor de kleinere kids hebben we ook een juniorparcours)
  • Om in ons Klimbos te kunnen klimmen moet ke 1.40 meter zijn. Dit heeft te maken met de grijphoogte van hindernissen, anders kom je simpelweg vast te hangen in het bos....
 2. Gewicht:
  • Voor al onze klimlocaties geldt een maximum gewicht van 120 kilogram. 
 3. Medisch:
  • deelnemers moeten geen fysieke beperkingen hebben waardoor de kans op ongevallen voor zichzelf of anderen toeneemt. Denk hierbij aan hartkwalen, epilepsie, zwangerschap enzovoort.
Of wij kluisjes hebben voor waardevolle spullen

Nee, wij hebben geen kluisjes voor waardevolle spullen. Wij adviseren om waardevolle spullen thuis te laten of uit het zicht in de auto te laten. Eventueel kan je iemand van de groep die niet klimt de waardevolle spullen in bewaring geven.

Moet ik heel fit of sterk zijn?

Klimmen is een redelijke fysieke uitdaging. Je moet een verklaring tekenen waarin wordt vastgelegd dat je geen fysieke belemmeringen hebt en je jezelf in staat acht het parcours af te leggen.

Ik heb hoogtevrees, kan ik dan ook meedoen?

Klimavontuur heeft al vele mensen geholpen met het overwinnen van deze angst. Waarom probeer je het niet? Wellicht verbaas je jezelf.

Wat is Klimavontuur?

Klimavontuur is een leuke uitdagende attractie op verschillende hoogtes boven de grond. Verschillende hindernissen zijn gemaakt van touwen, banden, palen en netten. We hebben klimwanden, abseilmuren, een zwaartekrachtval en tokkelbanen. Er valt dus heel wat te beleven, voor jong en oud!

Wat nou als ik het parcours niet kan/of durf af te maken?

Er zijn altijd instructeurs in de buurt om te helpen. Op het parcours is een aantal interventiepunten van waaruit je “gered” kunt worden. 

Wat als ik val?

Vallen is heel normaal op het parcours, maar maak je geen zorgen, dat hoort erbij! Als je uitglijdt, word je opgevangen door je zekerlijn. Je valt dus maar een klein stukje. Met behulp van je lijn kun je je weg dan weer vervolgen. Een blauwe plek of schaafplek kan uiteraard voorkomen.

Hoe lang duurt het?

De activiteit duurt ongeveer 2 uur, dit is inclusief de instructie voorafgaand aan de activiteit, tijd is uiteraard ook afhankelijk van drukte en fysieke gesteldheid.

Wat gebeurt er bij slecht weer?

Regelmatig krijgen wij de vraag: “Wat nou als het regent?” Al onze activiteiten kunnen bij regen doorgaan. Alleen bij onweer zijn wij genoodzaakt om de activiteit te onderbreken. Wij hebben echter een groot voordeel. Onweer trekt vaak om ons bos heen we kunnen dus vaak weer snel verder. Wij adviseren iedereen ook altijd om de kleding aan te passen aan de activiteit en het voorspelde weer! Zoals wij altijd zeggen; " Slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel!"

Kan mijn zoon of dochter alleen op het parcours?

Jazeker. Let wel op dat kinderen onder de 14 jaar alleen onder toezicht van een volwassene op het parcours mogen. Dit betekent overigens niet dat de ouders/begeleiders mee moeten klimmen. Natuurlijk is dat voor jouw kind wel veel leuker: we dagen je ook als ouder graag uit!

Moet ik van te voren boeken?

We adviseren wel om van tevoren te boeken, om teleurstellingen te voorkomen. Vooral in het hoogseizoen kan het erg druk zijn. Boeken kan via de knop reserveren op de website.

Kunnen jullie ook activiteiten verzorgen op locatie?

Behalve activiteiten op onze eigen locaties in Friesland en Drenthe organiseren wij ook regelmatig activiteiten op andere locaties. De Wadden, groepsaccommodaties, horecagelegenheden, campings, dagrecreatieterreinen en noem maar op. Mocht je dus een activiteit op locatie wensen, neem dan contact met ons op!